1. dan 2010.

autor: ivank 18. 04. 2010.1,909 views

Otvorenje 21. Novigradskog proljeća. Svi smo došli do hotela „Laguna“  gdje smo se smjestili, odmorili te se u večernjim satima uputili u gradsku kino dvoranu gdje je svečano otvorena i ovogodišnja Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće. Kao i svake godine dvorana je bila puna, a gostima su se prigodnim riječima obratili: Mirela Barbaroša – Šikić, pomoćnica […]

Otvorenje 21. Novigradskog proljeća.

Svi smo došli do hotela „Laguna“  gdje smo se smjestili, odmorili te se u večernjim satima uputili u gradsku kino dvoranu gdje je svečano otvorena i ovogodišnja Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće. Kao i svake godine dvorana je bila puna, a gostima su se prigodnim riječima obratili: Mirela Barbaroša – Šikić, pomoćnica ravnatelja AZOO, Maja Zrnčić, viša savjetnica za INA, AZOO, Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije u ime župana, gospodina Ivana Jakovčića, Katerina Nemet, vijećnica u Istarskoj županiji, Davorka Parmač, ravnateljica OŠ „Rivarela“ Novigrad, Eda Žokalj, ravnateljica talijanske osnovne škole.

Na otvorenju nastupala je plesna udruga Ri dance iz Rijeke koja nam je izvela tri od sedam slika mjuzikla „Novi dan“. Mjuzikl je nastao prema ideji Natalije Banov,  voditeljice zbora  „Vežićki tići“ OŠ Vežica. Banov je ujedno i autorica songova mjuzikla. Autorski tim čine još i Dolores Bugarin, voditeljica plesnih tečajeva Ri dancea i koreografkinja plesnih točaka mjuzikla te Norma Migliaccio Čučak, dramska pedagoginja i autorice dramskog teksta. Sve tri autorice ujedno su i redateljice predstave. U nastavku smo čuli songove: Skrivalo, Prijateljstvo, Čarolija mora i Novi dan. Pozdravio nas je i zaželio nam dobrodošlicu koordinator „Joža“. Nakon prigodnog programa voditelji grupa pridružili su se „Joži“ na pozornici zaplesali i podigli zastavu Novigradskog proljeća. Na kraju programa finalistica showa Super talent Monica Rogić otpjevala nam je himnu Novigradskog proljeća. Nakon svečanog otvorenja uputili smo se natrag u hotel.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

foto grupa @ Flickr!

  • Dora i Meri Salamon (40)035Dora i Meri Salamon (39)033Dora i Meri Salamon (38)032Dora i Meri Salamon (37)031

Najpopularnije

tagovi

  • Slideshow

  • Slideshow