Doris Kovačić

autor: ivas 22. 04. 2010.1,423 views

Doris Kovačić kao polaznica Škole stvaralaštva uglazbila je stihove Jože Prudeusa, koji su postali himna Novigradskog proljeća, a danas vodi radionicu pjevanja.

Doris Kovačić, rođena 1977. u Rijeci. Godine 2002. diplomirala je razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu u Puli, a trenutno je apsolventica glazbene kulture na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Radila je kao učiteljica razredne nastave, nastavnica glazbene kulture u osnovnoj školi i glazbene umjetnosti u gimnaziji te nastavnik solfeggia i zbora u glazbenoj školi; bila je voditeljica više dječjih zborova i zborova mladih s kojima je nastupala u zemlji i inozemstvu. Iz područja dirigiranja usavršavala se na seminarima kod A. Matić, B. Starca, K. Šilec, G. Wirtha i drugih. Na najvećem svjetskom natjecanju zborova u Grazu (Austrija, Italija) 2008. godine s PZM-om “Josip Kaplan” osvojila je srebrnu plaketu u kategoriji mješovitih zborova mladih, a s VS “Lira” brončanu plaketu u kategoriji sakralne glazbe. Godine 2009. na 52. glazbenim svečanostima djece i mladeži Republike Hrvatske u Varaždinu s PZM-om “Josip Kaplan” osvojila je zlatnu plaketu i Nagradu za mladog dirigenta s istaknutim nastupom Hrvatske udruge dirigenata i pjevačkih zborova.

Voditeljica je Dječjeg zbora «Zvona Viškova», Pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” te Ženske vokalne skupine “Lira” Rijeka. Na susretu darovitih učenika  Novigradsko proljeće mentorica je u pjevačkoj radionici. Također radi kao nastavnik klavira, solfeggia i teorije na Riječkoj nadbiskupijskoj školi za crkvenu glazbu. Članica je Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske udruge dirigenata i pjevačkih zborova i Hrvatske udruge zborovođa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

foto grupa @ Flickr!

  • Dora i Meri Salamon (40)035Dora i Meri Salamon (39)033Dora i Meri Salamon (38)032Dora i Meri Salamon (37)031

Najpopularnije

tagovi

  • Slideshow

  • Slideshow