Orkestralna glazba

autor: sarad 19. 04. 2010.2,300 views

Orkestar bez voditeljice Anite Pregelj sigurno ne bi zvučao ovako dobro kao zvuči. Zamislite da sedamnaest glazbenika svira kako im padne na pamet. Bio bi to cirkus za uši.

Voditeljica radionice orkestralne glazbe je Anita Pregelj. Na Novigradskom proljeću sudjeluje 10 godina. Za sada ima jako dobra iskustva s polaznicima i temama. Kaže da su teme svake godine interesantne – čovjek pomisli da nema interesantnije teme i onda sljedeće godine dođe neka interesantnija. Kada nije u Novigradu, profesorica je glazbene kulture u osnovnoj školi. Ovo joj je nešto novo i veliko osvježenje. Na orkestralnoj glazbi ima 17 polaznika. Za sada ne znaju što će predstaviti ni na završnoj priredbi ni na koncertu u crkvi. Za sada su još u fazi stvaralaštva. Kaže da je ovo radionica u kojoj svaki polaznik sklada za sebe na svom instrumentu i udružuju se pa stvaraju dodatne kompozicije.

Polaznik radionice orkestralne glazbe Vid odabrao je ovu radionicu zato što voli svirati i već je prije bio na toj radionici. Bernard, još jedan polaznik orkestralne glazbe u Novigradu,  šesti je put kreativan i kaže da je svake godine sve bolje i bolje. Za sada su u radionici napravili jednu skladbu. Bernard od ove radionice očekuje svašta, puno skladbi i cirkusa.

Antonella Barišić, Kristina Kovačević, Ingrid Borozan i Sara Delišimunović

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

foto grupa @ Flickr!

  • Dora i Meri Salamon (40)035Dora i Meri Salamon (39)033Dora i Meri Salamon (38)032Dora i Meri Salamon (37)031

Najpopularnije

tagovi

  • Slideshow

  • Slideshow